TEAMRESA TILL MOLDAVIEN

Vill du ge vidare av det du har fått? Då kan detta vara resan för dig! Nu har du chans att åka på en oförglömlig resa där du får uppmuntra och ge vidare till andra samtidigt som du kommer få minst lika mycket tillbaka. Vi hoppas att du ska få nya erfarenheter och perspektiv som förgyller och påverkar ditt liv.

För oss i All Star Mission är idrott och vår tro viktiga pusselbitar. Just det vill vi ge vidare till fler, även till människor i andra länder. På den här resan kommer vi träna ledare och spelare i Moldavien där innebandyn är ganska ny så att de och sporten utvecklas. Vi får också chansen att dela med oss av vår tro på Jesus till nya människor.

Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Snabb Fakta

Information

Datum: 7–12 maj 2024
Ålder: För dig som är född 2005–2008
Resmål: Chisinau, Moldavien
Pris: 6 595 kr
Ansökan: Klicka på länken här på sidan och fyll i formuläret. Välj Betala senare. Sista ansökningsdag är 11 februari 2024.
Mer info: Välkommen på infoträff i Pingst Jönköping 1 februari kl. 18.30.

Resans upplägg

Ungefär så här ser upplägget på resan ut:

Tisdag: Avresa och rundtur i Chisinau
Onsdag: Besök på socialt center och förberedelser inför innebandyutbildning
Torsdag: Innebandyutbildning
Fredag: Innebandyutbildning
Lördag: Turnering och event för barn och unga
Söndag: Besök i kyrka och hemresa

Resans syfte och upplägg

Målet med den här resan är både att vi ska få uppmuntra och utbilda andra och att vi själva ska få nya erfarenheter och perspektiv på livet. Vi har goda partners i Moldavien. De vill ha hjälp av oss samtidigt som vi vet att vi kan lära oss så mycket av dem.

Vi kommer vara ett team med ledare och ungdomar från Sverige som tillsammans genomför hela resan.

All Star Mission samarbetar med den internationella organisationen Floorball4all som använder innebandyn för att göra positiv skillnad för barn och unga i som lever under tuffa förhållanden. Årligen arrangerar vi utbildningar tillsammans med dem i Östeuropa och Eurasien för att träna deras ledare och spelare. När de utvecklas blir sporten mer attraktiv och fler får chansen att upptäcka glädjen som finns i att vara en del av ett innebandylag med goda ledare.

Innebandyutbildningen i Moldaviens huvudstad Chisinau kommer vara den största punkten på schemat. Du som deltagare får chans att bygga relationer med ledare och spelare och dela med dig av dina bästa tips som kan hjälpa andra att utvecklas. De som deltar på utbildningen är i blandade åldrar, från tonåringar till vuxna. Ingen av dem har spelat innebandy många år så det du har att bidra med kan vara till stor hjälp.

Utbildningen avslutas med att vi öppnar upp för fler och visar vilken fantastisk sport innebandy är. Tillsammans med våra lokala partners arrangerar vi en turnering där alla som vill är välkomna att vara med. Här kommer vi satsa på att skapa bra stämning och göra det till en plats dit även syskon, föräldrar och kompisar vill komma för att vara med och heja.

Första dagen kommer vi besöka ett socialt center som drivs av en kyrka utanför Chisinau. På centret hjälper man ensamma äldre, funktionshindrade barn och barn i utsatthet. Hit kommer många barn för att få hjälp med läxläsning. Vi kommer få träffa ledare på centrat och vara med och på olika sätt uppmuntra de som finns där. Sista dagen kommer vi även besöka en kyrka som vi har relation med och gå på gudstjänst där.

Utöver detta kommer vi även få tid tillsammans för att utforska Chisinau, äta god mat och träffa många fantastiska människor.

Förhållningssätt på resan

Vi tror att vi kommer lyckas riktigt bra på den här resan om allt vi gör präglas av All Star-andan:

Respekt. Vi är nyfikna på de vi möter och förstår att de inte gör allt på samma sätt som vi.

Ödmjukhet. Vi tänker högt om de vi möter och hjälper dem att lyckas.

Uppmuntran. Vi ser det bästa i varandra och lyfter fram det genom uppmuntran.

Förberedelser inför resan

För att lyckas med vårt uppdrag på resan kommer vi förbereda oss väl. Vi kommer ha två obligatoriska träffar med hela teamet under vintern och våren där vi:

  • Lär känna varandra
  • Pratar om vad vi behöver tänka på och hur man beter sig i Moldavien
  • Går igenom vad vi ska bidra med på resan
  • Delar upp vem som gör vad
  • Ber för resan

Det är väldigt svårt att få tag på innebandymaterial i Moldavien och länderna runtomkring. Därför är de tacksamma för allt material vi tar med oss från Sverige. Vi kommer hjälpas åt för att samla in mycket nytt och begagnat material, som klubbor och målvaktsutrustning, som vi kan ta med i vårt bagage.

På första träffen inför resan kommer vi berätta mer och göra upp en plan för hur vi alla kan få in material från våra lag, klubbar och kompisar för att ge vidare.

Du som vill följa med

Självklart hoppas vi att många vill följa med på den här resan. Samtidigt har vi bara ett begränsat antal platser. För att få chansen att följa med vill vi att du har de här tre delarna:

  • Rätt ålder. Du behöver vara född 2005–2008.
  • Innebandyerfarenhet. Vi kommer spela och lära ut mycket innebandy. Vi ledare kommer hålla i utbildningen men vi vill att du som följer med ska visa på glädje till sporten och kunna ge deras spelare dina bästa tips. Du behöver inte vara proffs men vi vill att du ska ha erfarenhet av att ha spelat i en klubb.
  • Tro på Jesus. I flera sammanhang kommer vi dela med oss av vår kristna tro. Om du vill kommer du få chansen att berätta om din tro. Du behöver inte ha gjort det tidigare men vi vill att du ska ha en längtan att växa i din tro på Jesus.

Båda träffarna inför resan är obligatoriska. Du behöver även ta ledigt från skolan 7 och 8 maj. Vi vill att din ledighetsansökan är beviljad före den första träffen.

Arrangörer och ledare

Resan arrangeras av All Star Mission och Pingst Jönköping i samarbete med Sport for Life.

De som leder resan är Matteus Svanbäck och Viktor Fransson.

Detta ingår

I priset för resan ingår måltider, innebandyutbildning, besök och alla transporter. De måltider som ingår är frukost, lunch och middag.

Vi rekommenderar att ha med lite fickpengar för att kunna köpa glass eller liknande.

Vi har inte någon gruppförsäkring utan alla förväntas ha en egen försäkring med reseskydd.

Resan är helt alkohol- och drogfri.

Ansökan

Du ansöker om att följa med på resan genom att klicka på länken här på sidan och fylla i formuläret. Välj Betala senare. Om du är under 18 år behöver du vårdnadshavares godkännande.

Platserna på resan är begränsade. Du är inte garanterad en plats för att du har ansökt. Efter sista ansökningsdag kommer vi ledare att gå igenom ansökningarna och välja vilka vi hör av oss till för en kort intervju. De ansökningar som kommer in först tittar vi på först, så skynda dig och ta chansen.

Om det inte finns platser kvar uppmuntrar vi dig att ändå anmäla dig som reserv så att du fortfarande har chansen.

Sista ansökningsdag är 11 februari 2024.

Betalning

Vid ansökan, välj Betala senare. Då får du en faktura via mail. Invänta att betala den tills du har fått besked om att du är antagen till resan.

Ansökan är inte bindande. När du har fått frågan och tackat ja blir anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 300 kr som en administrationsavgift.

Mer information

Om du är intresserad och vill veta mer är du och/eller dina föräldrar välkomna på en infoträff i Pingstkyrkan Jönköping 1 februari kl. 18.30 där vi berättar mer och du kan ställa alla dina frågor.

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på teamresa till Moldavien!

VÅRA LEDARE

Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

Matteus Svanbäck

Projektledare för
teamresan

Mail: matteus.svanback@gmail.com

Telefon: 0702-850514

Johannes Gillstedt

Verksamhetsledare för
All Star Mission

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se

Telefon: 0763-393838

VÅRA PARTNERS

Vi är med och möjliggör All Star Mission!